Middag til min hårdt arbejdende mand

Økologi vs. ikke økologi

Nogen køber udelukkende økologisk, andre langt fra og så er der dem, som mig, som har bestemte vare der skal være øko og nogen hvor jeg er sådan “lidt ligeglad“.

Ting der for mig skal være økologisk :
– mælk
– æg
– smør
– havregryn
– mel
– olie
– det meste kød
– gulerødder (smager bedre)
Og nu også: hjertesalat (forklaring følger).

Ting på “nogen gange” – listen:
– æbler
– agurk
– juice
– kød (kylling er sjældent øko herhjemme pga pris)

Ting jeg næsten aldrig køber øko- altså som kun er øko fordi der er tilbud-agtig:
– ansigtspleje/hår produkter osv
– rugbrød
– pålæg m.m

Min grund til øko-valg:
Det er simpelthen fordi jeg synes der er kvalitets- og smags forskel.
Mht æg og mælk er det med tanke på dyrets velfærd! Tanken om at støtte burhøns-avlere gør mig dårlig, så derfor er æg ikke engang en overvejelse når vi tager den økologiske pakke ud af køleren i supermarkedet!

Ville ønske kylling ikke var så dyrt hvis man vil have den øko- og det er mega dobbelt moralsk, for også her er der forskel på dyrets velfærd! Men ja, desværre betyder prisen meget her for vi spiser MEGET kylling! Men ofte er vores valg så frilands-kylling i stedet.

Grøntsager
Normalt køber jeg ikke øko grønt når jeg handler med mindre det er på tilbud eller ikke skal være sprøjtet (citroner osv) men I går kunne jeg kun få øko hjertesalat og her er der virkelig stor forskel!!!

Et alm. Hjertesalat synes jeg ofte har mangle halv slatne blade og er lidt smagsløst. Igår røg øko salaten så i kurven til vores kyllinge salat og den smager for det første af mere og så er den meget mere “fast” i bladet. Prisforskellen var heller ikke vild stor.

20140702-182608.jpg

Hvad er din holdning til økologi?

2

  • Soldier's wife

    Jeg har det ligesom dig – mælk, æg, smør, agurk skal helst være økologisk, men ønsker også at prioritere at det er fremstillet “lokalt”. Dvs. hvis valget står mellem en økologisk agurk fra Spanien og en dansk ikke-økologisk agurk, så vælger jeg den danske.
    Læste også på et tidspunkt at der er stor (virkelig stor) forskel på hvordan alm. gær og økologisk gær fremstilles og det affaldsprodukt der bliver til overs, så har siden da også købt økologisk gær (selvom det irriterer mig lidt at prisen er 5 gange så høj).

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nina

      Glemte da at skrive gær for jeg har også opdaget en smagsforskel der. Men ja det med prisen er da også noget fis, hvorfor skal de gode lokale eller økologiske varetage det dobbelte?

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Middag til min hårdt arbejdende mand