Fit på 24 dage??

Opskrift // lækre koldhævede morgenboller

I morges bagte jeg de mest velsmagende morgenboller! Det bedste; dejen laves dagen før!!

Ingredienser – som tidligere nævnt bager jeg som regel på Gefühlen men here we go:

10-12 gram gær
8 dl kold vand
1-ish tsk salt tror måske jeg brugte 1,5
1 tsk honning
3 håndfulde grov havregryn
Ca 800 gram mel. Jeg brugte en blanding af øko hvede og tipo 00.

Bland det hele sammen til en jævn dej i en stor skål – og stil det på køl med
Film over (ikke sølvpapir!) OBS det hæver godt op i skålen natten over så en god stor skål er en rigtig god ide.
-jeps, jeg havde droppet at bruge min kitchen aid skål og lavet det i en mellem Margrete skål = dumt valg! Der var dej i hele køleskabet (overdrivelse fremmer forståelsen ikk).

Næsten morgen varmer du ovnen op på 200 grader og gør 2 plader klar med bagepapir. Hav mel klar og drys lidt på hænder og i skål så bollerne ikke klistrer for meget når de skal formes.
Jeg fik vidst 24 boller ud af denne dej.

De pensles med vand og drysses med det du godt kan lide. Jeg brugte fine havregryn på de fleste og så nogle stykker med nigellafrø som har en lidt speciel men god smag.

IMG_1962.JPG

De bages til de har fået farve pg lyder hule når du banker dem i bunden – tror mine fik 18-20 minutter – uden at være helt sikker 🙂

IMG_1966.JPG

Hvilken opskrift bruger du?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fit på 24 dage??