Kærlighed // ældstemusen i mini format

Jul på Amager og nytår på Frederiksberg 2014

I år skal vi holde jul hjemme hos os i den nye lejlighed. Vi bliver en lille sluttet flok;
Os 4, min far, min søster, min moster og kenneys mor.

Mange finder dét at holde julen som værende meget stressende men som jeg altid siger: PLANLÆGNING!

Ved formiddags tid henter farmor ungerne og så skal det ellers hygges med madlavningen, julemusik og borddækning.

Rødkålen laves en uge før så skal der sket ikke tænkes på det. Det kan godt laves på dagen men så får man ikke en særlig blød en af slagsen.

Vi skal have langtidsstegte ænder i år så de bliver smidt ind i ovnen ved 9 tiden og skal så ud ved 14-15 tiden. Så står de og køler af mens flæskestegen er i ovnen. Inden servering pensles den parterede and med lidt andefedt og får lige lidt i ovnen inden vi sætter os til bords.

Tilbehør:
Udover hjemmelavet rødkål bliver der;
– hjemmesyltede agurker
– appelsin/grønkål/granatæble salat med valnødder
– brunede kartofler (laves 1 times tid inden vi skal spise)
– hvide kartofler (koges i god tid og pakkes godt ind i en skål og lægges under tæpper.
– sovs – massere af sovs
– madchips
– rødvin/hvidvin/sodavand

Så er der risalamande til dessert og lidt juleknas.

på loftet sidder Nissen med sin julegrød…
Det gør han ikke i år for vi har ikke noget loft.. Så i år sidder han nede i bilkælderen hahaha… Så der går vi ned om eftermiddagen og sætter risengrød og efter maden har Nissen så været der og spise lidt OG lagt gaver.. Jo jo, den er god nok 🙂

Så hygges der, snakkes og synges om
Træet.. Inden gaveåbning.
Det plejer st være en rigtig hyggelig aften, og det er jeg sikker på det også bliver i år!

NYTÅR;
I år går turen for en gangs skyld ud af huset wuhuuuu!
Vi er inviteret hjem til Claus og Gitte + deres 2 piger og der kommer et par til med deres 2 unger.
Maden bestilles udefra i år hvilket er en super god løsning til en sådan aften!
Vi skal have:
Snack: Chips af håndskårne rodfrugter.

Forret: Varmrøget laks rørt med tigerrejer, sennep, skalotteløg, hvidløg, dild, mayonaise og cremefraiche serveret på spæde salater og toppet med salat af fennikel og radiser i crudite samt brøndkarse.

Hovedret: Mør rosastegt dansk kalv pommes røsti tilsmagt med timian. Saute af portobello og marksvampe vendt i gremolata og springløg. Hertil hjemmelavet rødvinssauce.

pre-dessert: To dansk producerede oste. En emmentaler fra Antvorskov og blå kornblomst, hertil hjemmelavet citruskompot og rugkiks.

Dessert: chokoladekage lavet på god belgisk chokolade, frysetørret hindbær, hvid chokoladecrumble, mynte og toffeekaramel.

Kl 00: Hjemmebagt kransekage.

Til børnene laver vi en lille børnemenu da der med 100 procents sikkerhed går for meget til spilde. De får 3 retter af en art. Jeg står for desserten og en laver en fin chokoladekage pyntet med sølv og guld 🙂 og så skal de have festlige drinks.

IMG_2019.JPG

IMG_2020.JPG

IMG_2021.JPG

IMG_2022.PNG
Hvordan slutter i året af?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærlighed // ældstemusen i mini format