8 ugers Challenge 

Udnyt tiden med ungerne 

Herhjemme lever vi vel efter det man vel kan kalde et ret stramt tidsprogram i hverdagen. Vi har ca 3-4 timer med ungerne når vi kommer hjem. Der er ikke det vildeste overskud tilbage efter en lang dag på jobbet men vi udnytter det der er tilbage.

Involver dem i det huslige

Ja, der skal laves mad, vaskes tøj, ryddes op osv i hverdagen men børn kan jo være med! Lav fx en ugentlig dag hvor ungerne er med til madlavningen. Lad dem være med til at trykke på knappen på vaskemaskinen (jo, de yngste synes faktisk det er rigtig hyggeligt) og lad dem være med til at ligge tøjet på plads. 

Prioriter tiden 

Igen, der er ikke meget tid tilbage efter 8 timer væk fra børnene MEN der skal ikke meget til at børnene føler sig fyldt op af omsorg!! Det at man vælger at sætte 10-15 minutter af til godnathistorie hver dag (og jo, det gør vi herhjemme (far gør) ) gør underværker! Virkelig! Og far gør der selvom vi har været oppe fra 5:30 og han først kommer hjem kl 17-18 stykker! 

Vi prioriterer også at vi altid spiser sammen ved spisebordet… At vi altid (næsten) har en morgen hvor vi lige når at tale sammen og at afleveringen ikke bliver hu Hej vilde dyr.

Det moderne samfund 

Vi lever (desværre??) i et samfund hvor karriere er vigtigt! Og man vil både gerne være god mor, god kone, god kollega, pligtopfyldende kollega, familie medlemmet der altid ringer/SMSer og siger Hej og hende der altid får lavet det ene og andet klar. Jeg ville da hellere end gerne gå ned i tid og ikke arbejde 37 timer! Men mine børn ville komme lige så meget i børnehave/skole (skole skal de jo ligesom).. Gik jeg ned i tid ville mine unger stadig først blive hentet kl 15:30:16 stykker! For den tid der så var “tilovers” ville jeg bruge på praktiske ting eller hvem ved, en lille lur til mor så jeg netop havde det ekstra skud energi! Børnene er ikke i fængsel i deres børnehave og fritidshjem – tværtimod! De ELSKER det jo, og er omringet af uddannet og engagerede pædagoger! Så nej- ingen dårlig samvittighed herfra! Niks!

Vi ved vi har nogle glade dejlige børn der får al den opmærksomhed og kærlighed de skal have!!!





1

  • Søster

    Du har så fuldstændig ret søs! Det handler netop præcis om at priotere sin tid og involvere alle familie medlemmerne i det daglige og fylde dem op med kærlighed og omsorg, så skal det hele nok gå! Samfundet er bygget op således at alle gerne vil have børn i en ung alder, men samtidig også bygge et hjem og en karriere op. Hvis dette er tilfældet, så må man også blive god til at priotere og det handler i bund og grund om de små ting 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

8 ugers Challenge