Mad til 4 dage – 2 opskrifter
Hvis man gider sætte søndag og tirsdag aften af til at lave mad så spare man tid i den anden ende!
Lav fx en god kylling i karry søndag aften så der mad til mandag og tirsdag:
1 kylling
1 liter vand
2 gulerødder
1 løg
Og hvis man har fx porre eller andet
God karry
2 spsk smør
1-2 spsk mel
Salt peber
1/2 bouillon terning
Evt lidt Cayenne Peber efter smag
Kog kyllingen en times tid med gulerødder løg + evt andre grøntsager – tilsæt vand og lad koge.
Si kogevandet fra og gem det.
Mens kyllingen køler smeltes smør i en gryde tilsæt en masse karry og melet røres så i. Tilsæt langsomt vandet..
Lad koge op, smag til med karry salt peber cayenne og 1/2 bouillon terning.
Pil kyllingen og tilsæt.
Serveres fx med ris mandag og som tyk karry/kyllinge suppe tirsdag evt med lidt brød til
Tirsdag aften laves så mad til onsdag torsdag og det kun det være gammeldags oksesteg med grøntsager – sæt endelig stegen over så snart du kommer hjem fra arbejde (fx kl 16)
1 oksesteg 1,5-2 kg
7 gulerødder
7 kartofler
1 bt porre
Vand
3 små løg
3-4 laurbær blade
Lidt kulør
Salat peber
Læg stegen i en gryde og dæk med vand – lad den koge 3 timer med lauerbærblade og 1 gulerod og et løg (som tages op efter de 3 timer og kasseres ) inden kartofler i mellemstore stykker, gulerødder i tykke skiver, løg i både og porre i ringe tilsættes og der koges yderligere i 1,5-2 timer..
Smag til med salt og peber.
Smager rigtig lækkert – kødet bliver meget mørt.
Onsdag kan det spises som steg i skiver med grøntsagerne til lav evt en salat også
Torsdag kan der laves kartoffelmos/ris eller Andet.
– Posted using BlogPress from my iPhone
Ingen kommentarer endnu