Pølsehorn

Mad til 4 dage – 2 opskrifter

Hvis man gider sætte søndag og tirsdag aften af til at lave mad så spare man tid i den anden ende!

Lav fx en god kylling i karry søndag aften så der mad til mandag og tirsdag:

1 kylling
1 liter vand
2 gulerødder
1 løg
Og hvis man har fx porre eller andet
God karry
2 spsk smør
1-2 spsk mel
Salt peber
1/2 bouillon terning
Evt lidt Cayenne Peber efter smag

Kog kyllingen en times tid med gulerødder løg + evt andre grøntsager – tilsæt vand og lad koge.

Si kogevandet fra og gem det.

Mens kyllingen køler smeltes smør i en gryde tilsæt en masse karry og melet røres så i. Tilsæt langsomt vandet..
Lad koge op, smag til med karry salt peber cayenne og 1/2 bouillon terning.

Pil kyllingen og tilsæt.

Serveres fx med ris mandag og som tyk karry/kyllinge suppe tirsdag evt med lidt brød til



Tirsdag aften laves så mad til onsdag torsdag og det kun det være gammeldags oksesteg med grøntsager – sæt endelig stegen over så snart du kommer hjem fra arbejde (fx kl 16)

1 oksesteg 1,5-2 kg
7 gulerødder
7 kartofler
1 bt porre
Vand
3 små løg
3-4 laurbær blade
Lidt kulør
Salat peber

Læg stegen i en gryde og dæk med vand – lad den koge 3 timer med lauerbærblade og 1 gulerod og et løg (som tages op efter de 3 timer og kasseres ) inden kartofler i mellemstore stykker, gulerødder i tykke skiver, løg i både og porre i ringe tilsættes og der koges yderligere i 1,5-2 timer..
Smag til med salt og peber.

Smager rigtig lækkert – kødet bliver meget mørt.
Onsdag kan det spises som steg i skiver med grøntsagerne til lav evt en salat også

Torsdag kan der laves kartoffelmos/ris eller Andet.

– Posted using BlogPress from my iPhone

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pølsehorn