Ny opskrift

opskrifter

Må lige dele opskriften på den chokoladekage vi fik her på jobbet igår:

Chokoladekage med chokolade-nougatcreme:

Creme skal laves dagen før:

1 liter piskefløde
300 g mørk chokolade
150 g blød nougat
1 3/4 dl cognac

1. Varm fløden i en gryde
2. Når fløden koger, kom da hakket chokolade og nougat i
3. Lad koge ved svag varme i 5 min. under omrøring
4. Lad cremen stå til næste dag (tages ud i god tid inden kagen skal smørres)

Kagen:

300 g mel
300 g sukker
75 g smør
2 æg
50 g kakakopulver
4 dl sødmælk/kærnemælk
1 tsk. natron
1 tsk bagepulver
½ tsk vaniljesukker

1. Blødgør fedtstoffet (Konsistens som mayonnaise) og rør det sammen med sukkeret til en ensartet masse
2. Tilsæt æggene et efter et.
3. Sigt de resterende ingredienser ned i dejen og rør til sidst mælken i dejen
4. Rør dejen til en ensartet masse.
5. Fyldes i en springform – Bag kagen nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min

OBS. Hvis du vil fylde en hel bradepande skal du lave en dobbelt portion.

Tip: Kærnemælken gør kagen mere svampet og sørger for at kagen ikke bliver tør.
Tip: Har du ikke noget natron brug da ekstra bagepulver, ½ tsk natron = 1 tsk bagepulver

Når dejen er helt kølet af (laves gerne dagen før brug) skæres den på midten så den danne 2 “bunde” eller en bund og en top om man vil.. det vil man nok godt 🙂
så smørres cremen på bunden – kagen samles og stilles så på køl min. 20 minutter.

MUMS den er lækker!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny opskrift