At vokse op på Nørrebro da Nørrebro stadig var rigtig dejligt

Jeg siger ikke at Nørrebro ikke er dejligt mere, det bare ikke på samme måde som da jeg voksede op.

Da vi var børn og unge var kulturen en anden, der var ingen der gik op i hvilket mærke tøj eller sko du havde på, hvem du gik rundt med eller hvad du brugte din tid på. Idag render alle rundt i samme mærker, klikkerne er dannet og der er bestemte ting man foretager sig.

Da vi (vi er mig og mit lille slæng som var Camilla, Sarah, Stephanie, Michat og Basse som hovedslæng og så var der forskellige der var med os en gang i mellem).

Det meste af vores tid foregik i Nørrebro Parken (som den gang var super dejlig) hvor vi hang ud under “halvtaget” og så i vores ELSKEDE klub hvor vi var mandag-onsdag.

Det er svært at forklare hvordan vores hverdag var, men den var bare så dejlig og ubekymrende. Vi sværgede i mange år utrolig meget til vores klub hvor vi havde Kræn, Susanne, Christopher, Hasse og Thomas som absloute yndlings pædagoger. De bidrog med noget til vores ungdom som vi er taknemmelige for. De var lidt som storebrødre/søster for os, og gav os råd om det ene og andet og har bidraget til mange utrolig sjove timer! For ikke at snakke om konfliktløsninger os piger i mellem, lækker madlavning og sjove udflugter.

Da vi blev ældre begyndte festerne – vi var så heldige at Camilla, som boede i Jægersborggade med alle rockerne (det var dengang ikke et slemt kriterie – derimod meget betryggende), havde et lokale “Thor” som vi måtte låne HVER weekened (næsten). Hold nu fast nogle sjove fester der blev afholdt dernede. Hver fredag gik vi ned i Camillas fars købmand og hentede en kasse øl som vi alle havde smidt penge til + “wannabe Martiner” til 20 kr som vi drak os fulde i med sugerør.

Vi har haft de aller sjoveste aftener dernede – dog blev der “lukket” af for at låne lokalet efter vi en weekend havde haft mere eller mindre hele Nørrebro til fest i det lille lokale.. Ej, det var SÅ sjovt. Og ikke at forglemme at “Thor” faktisk er stedet hvor jeg mødte Kenney :–) Vi snakker DJ’s , en masse dans, og en masse øl (og hot’n sweet blev vidst også en del af vores sortiment den gang).

Vi begyndte så at holde fester hos hinanden og ikke uden problematik. Den gang vi holdte fest hos Sarah (hendes forældre var i sommerhus) der havde vi egentlig ryddet godt op så de ikke skulle opdage det – men HOV, nogen havde klippet ALLE frynserne af deres gulvtæppe i stuen, dét er ikke noget man lige skjuler.

Hos mig en gang var der nogen der tændte en HEL pakke med stjernekastere og hov, “kan gulvtæppet brænde”? dét tror jeg vidst nok det kan  UPS!

Og hos Milla kom nogen til at rive badeforhæng og stang ned fra væggen samt hive en køkkenlåge halv af.

Hvad vi har lavet – dét er et godt spørgsmål, men sjovt, dét var det! Så havde vi en lang periode hvor vi HVER eneste søndag besluttede os for at lave “bus-søndag” og så kørte vi bare rundt i busser det meste af dagen for at få tiden til at gå.

Alt i alt har vi haft en barndom og ungdom på Nørrebro der var hyggelig, tryg og virkelig sjov. Synes at de unge på Nørrebro i dag går mere op i hvad de har på, hvem de går sammen med og hvor meget ballade de kan lave.

Hvor er du vokset op henne? og hvad lavede i?

&
nbsp;

 

 

20140306-211243.jpg

20140306-211255.jpg

20140306-211400.jpg

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *