Dejlig fredag

Er det hårdt at være forældre?

JA var svaret da jeg spurgte mig selv, for det er det! Man vælger selv at få børn og det hårde der følger med men man forventer også en smule “hjælp” hvis vi skal kalde det dét fra dine nærmeste og ikke kun når der skal passes fordi vi skal noget men fordi de faktisk har lysten til at passe dem!

Jeg synes vi har god hjælp de få gange vi beder om hjælp og det er rigtig dejligt!

Forældrelivet er en hård størrelse … Heldigvis mærker man meget ofte at man ikke vil bytte det for noget andet i verden! At dét at have børn er enormt givende, enormt dejligt og virkelig trygt!
Det at give eget kød og blod et godt liv er en fantastisk følelse! Virkelig!!!

Men puha hvor den hårde del dog bare dominere nogle gange! Man føler at man ikke kan få lov at tænke på sig selv, man kan ikke have noget for sig selv og man føler nogle gange at man ikke kan få lov at leve- ja det beskriver det meget godt faktisk! For leve det gør man men man lever for en anden i det her tilfælde og sådan er det nok bare indtil de er store!

At blive forældre
Er et valg man selv tager! Ingen andre! Kun jer som forældre! Man kan ikke bebrejde andre for fx ikke at hjælpe eller ikke vise interessen – KUN dig selv som forældre skal du have forventninger til!
Inden man venter sit første barn har man nok et glansbillede af hvordan tingene er eller hvordan tingene skal være og man lader sig tit farve af det man læser og hører om. MEN livet som forældre kan som sådan ikke forberedes! Man ved ikke hvilket slags barn man får eller hvordan man som forældre vil reagere!

Jeg eller vi, har erfaret at man skal tage en dag af gangen! Lade være med at planlægge 117 ting i løbet af en weekend eller ferie .. Børn vil, ligesom en selv, gerne slappe af men samtidig skal der også bruges energi! Sæt et par timer, eller bare en enkelt, af til at børnene kan tinde afsted i en skov, en park eller en legeplads I nærheden. De er, ja undskyld ordvalget, ligesom dyr; de skal luftes! De er sprængfyldt af energi og det bliver ikke nedjusteret af at ligge på en sofa fx.
AFSLAPNING er en vigtig faktor og man skal også lære dine børn at alt ikke altid er i “deres” tegn men at de skal kunne slappe af og at det er sundt at kede sig.

At blive forældre
Er mange ting! Og det jeg som mor synes er det dejligste er at man kan se glæden i ungernes øjne! At man kan se de elsker en og at livet som forældre er den første milepæl i mit liv!

20140412-165831.jpg

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dejlig fredag