Appelsin-chokoladekage Med hvid chokoladeglasur
Nina
igår fik jeg lyst til at bage – ja sådan slår jeg min rastløshed ned.. Ja mærkelig er man vel altid lidt 🙂
Jeg bagte, som næsten altid, på gefühlen og fik dette ud af det
Du skal bruge;
Dej:
- 150 gram smør
- 200 gram mørk chokolade (sukkerfri)
- 2 dl havregryn der laves til mel
- 2 spsk sukker
- 1 vaniljestang
- 2 tsk bagepulver
- Saften fra 1/2 appelsin
- 4 øko æg
Smør og chokolade smeltes i en gryde ved middel varme. Imens piskes æg, sukker og vanilje luftigt. Hæld chokoladeblandingen i dejen sammen med saften fra en halv appelsin og så havregrynsmelet. Hældes i en smurt form- ca 25 minutter ved 200 grader.
Lad køle.
Glasur:
- 100 gram sukkerfri hvid chokolade
- Lidt appelsinsaft
Smelt appelsinsaft og chokolade i en skål over vandbad. Hæld over kagen og riv evt lidt appelsinskal over (hvis de er øko og ikke behandlet med sprøjtegifte.
Ingen kommentarer endnu