Søndags middag

Appelsin-chokoladekage Med hvid chokoladeglasur 

igår fik jeg lyst til at bage – ja sådan slår jeg min rastløshed ned.. Ja mærkelig er man vel altid lidt 🙂

Jeg bagte, som næsten altid, på gefühlen og fik dette ud af det



Du skal bruge;

Dej:

  • 150 gram smør 
  • 200 gram mørk chokolade (sukkerfri)
  • 2 dl havregryn der laves til mel 
  • 2 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 tsk bagepulver
  • Saften fra 1/2 appelsin
  • 4 øko æg 

Smør og chokolade smeltes i en gryde ved middel varme. Imens piskes æg, sukker og vanilje luftigt. Hæld chokoladeblandingen i dejen sammen med saften fra en halv appelsin og så havregrynsmelet. Hældes i en smurt form- ca 25 minutter ved 200 grader. 

Lad køle.

Glasur:

  • 100 gram sukkerfri hvid chokolade 
  • Lidt appelsinsaft

Smelt appelsinsaft og chokolade i en skål over vandbad. Hæld over kagen og riv evt lidt appelsinskal over (hvis de er øko og ikke behandlet med sprøjtegifte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndags middag