Rolig søndag

Søndags middag

Hvem siger at man skal have kedelig mad på en søndag? Ja jeg ved det heller ikke, men Søndag stod den på MAX Hvidløg herhjemme.. Det skulle være så sundt for alt muligt jo…. 

Det smagte virkelig lækkert og her er opskriften- og tip til at bruge resterne. 

Indløb:

  • Store hele kyllingelår (vi brugte 6)
  • 6 fed hvidløg 
  • 3 rødbeder 
  • Saften fra 1 hel økologisk citron 
  • 1 spsk olivenolie 
  • Salt peber
  • Persille
  • 20 gram gær 
  • 1,5 dl gær 
  • 1 håndfuld øko Havregryn 
  • Hvedemel 
  • 1 kg små kartofler der koges møre med skræl på 
  • Frisk mozzarella 
  • 3 friske tomater i skiver 
  • Tørret rosmarin 
  • 1/2 græn chili 
  • Lidt ingefær 

Kylling

I god tid snitter i tynde skiver du 4 fed hvidløg (vi bruger en hvidløgspresser fra Jamie Oliver der både presser og skærer i skiver) Og blander med 2 spsk hvidløg.

Lav små snit i kyllingen og pres hvidløgs skiver ind rundt omkring – resten “dysses” udover kyllingen 

Skal have 35-45 minutter ved 210 grader. – hæld en kop vand i fadet det giver en lækker lille sauce 

Brød

Gær blandes med kold vand, salt, en sjat olie, havregryn og mel. Lad hæve (jeg lavede min dej tidligt så den hævede 2 timer). Form dejen med hænderne, smør olie og hvidløg på, drys lidt mozzarella på og tomater i skiver – gav dem små 20 minutter ved 200 grader

Kan med fordel laves i god tid og varmes små 10 minutter inden servering (kan sagtens laves dagen før!) 

Kartofler

Kartoflerne koges al dente og køles ned (hvis der er tid). Jeg lavede dem som det første så de nåede at køle ned. Vendes med lidt rapsolie, salt peber og romarin. 

20 minutters tid i ovnen sammen med kyllingen.

Lækker rødbedesalat

Lav denne salat i god tid – den har meget godt af at trække et par timer! 

Rødbederne skæres i tynde skiver, blandes med hakket persille, lidt tv’et ingefær, finthakket chili og saften fra en økologisk citron. Simpel men smager FANTASTISK!

Bon appetit 

Tip til brug af rester;

Det var lidt af det hele tilbage, så manden min pillede kyllingen og lagde ned i fadet med kyllingefond, skar kartoflerne i både og lagde med og satte herligheden i køleskabet. 

Dagen efter lavede han er herlig salat med rødbede, gulerødder, lidt hvidvins eddike, lidt oliven olie og salt + peber. Varmede fadet fra dagen før i ovnen og lagde det oven på – MUMS

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rolig søndag