.. Og planerne blev ændret..

Hjemmelavet leverpostej og madspild

Har er til aften lavet hjemmelavet leverpostej til 2. Juledag 12 kr for 250 gram spæk og 18 kr for 500 gram svinelever.

Vi lavede en lille tester og smed resten i et fad og i fryseren så den bare skal i ovnen når der kommer gæster.

500 g svinelever (eller en anden slags lever)
250 gram spæk ( begge dele købt i superbest’ slagter.
2 små løg
En klat smør
Lidt varm mælk
Salt peber
Allehånde



Op i foodprocessor eller blender – hæld mælk og krydderier ved

Blend det sådan semi groft.

Ja ok det her ser MEGA nasty ud!!

Men her er resultatet af vores lille test efter 30 minutter i ovnen ved 170 Grader i vandbad… en større skal selvfølgelig have længere tid !
MUMS!

Lidt om at undgå madspild:

Herhjemme smider vi nærmest intet ud!!

Mange havde nok smidt dette ud (nogle kartoffel rester)

vi kigger på det og tænker: “der er da til
En god kartoffelmad”!

Har vi en lille Kødrest ryger den enten i madpakken eller i fryseren til en “ryd-fryseren/køleskabet-rest”

Man kan altid bruge den slatne gulerod, halv rynkede tomat eller den nederen porre-rest i køleskabet til en god suppe eller i en gryderet!

Tænk jer om inden i smider ud!
Der er mange der ikke ka få varm mad på bordet hver dag!!

Tænk ud af boksen når i ser på “gamle” grøntsager osv.

Frys brød ned hvis i ved i ikke når at spise hele pakken med rugbrød inden udløbsdatoen – det tager igen tid at tø op og kan også ristes i ovnen/brødristeren – smager super lækkert!

Lav mad nok til 2 dage man kan sagtens spise det samme 2 dage i træk – du spare her både tid og penge!

Server i portioner og frys resten ned med det samme hvis du ved det ikke skal bruges dagen efter.

Lav madplan- evt en plan hvor flere af de samme ingredienser skal bruges til flere af ugens retter! Igen spares der penge og du undgår at købe for meget ind.

Fx:
1 bt. Porre
1,5 kilo Kartofler
600 gram Hakket oksekød
En dåse hakkede tomater

Her er der til en kartoffel/porre suppe den ene dag

1,5 liter bouillon 10 kartofler i tern, 2 porre snittet- koges mørt og smages til med salt og peber

Og en ovnret med kartofler og kødsovs (med porre i) den anden dag..
Svits kød med porre smag til med
Diverse krydderier tilsæt hakkede tomater og evt lidt bouillon – skær kartoflerne i skiver og mix det hele sammen i et fad og i ovnen 40-45 minutter (har du en rest ost så drys det over)

Så igen:
TÆNK jer om inden i smider ud.
– Posted using BlogPress from my iPhone

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

.. Og planerne blev ændret..